Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu sebeple bina içre herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Henüz detaylı ele aldatmaındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Yangın bapları her binanın önemli bir parçasıdır ve meslek kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın Kapısı zemin amacı insanların beis görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalı, kolaylıkla ve hariçya haklı açılmalıdır.

Yangın veya evgin durum vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi midein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle birlikte henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun taban sebebi arsa kaybına öz vermemesi ve elan azca maliyetle medarımaişetin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış kapısı yerine yapı büküm aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa yürekbünyesı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı henüz buna sargılı olarak elan ehven olmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size bili verecektir.

Olası yangın veya herhangi bir korku durumunda binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları yapılmaktadır.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak malum ve kapının içeriden dışarıya haklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında rast bir yol ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanımı kolaylaştırır.

Projeye en şayan Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı hakikat kolayca oluşturulan ve kalabalık grupların esenlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte tek hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının Yangın kapısı istanbul fiyatı üzerinde panik amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page